KimmoMoilanen1

Turvallisuus ja turvattomuus.

  • Turvallisuus ja turvattomuus.

Viime vuodet kotimaassani on ollut monellakin tapaa mielenkiintoista aikaa. Maamme sisällä ja maamme ulkopuolella turvattomuus on mielestäni lisääntynyt. Todettava tietenkin on, että on meillä paljon hyvääkin. Ja tässä osassa käsittelemme vain osia kokonaisuudesta.

Lähdetään liikkeelle maamme sisältä. Aloittakaamme köyhyydestä ja sen tuomasta turvattomuuden tunteesta, joka alkaa jo kotona ja saa jatkoa päiväkodeissa sekä kouluissa. Ja epävarmuus jatkuu aina vanhuuteen saakka. Noin satakaksikymmentätuhatta lasta asuu köyhyydessä ja luku jatkaa kasvuaan. Lapsia sijoitetaan kodin ulkopuolelle enemmän kuin muissa Pohjoismaissa. Nuoret joutuvat mielenterveyssyistä sairaseläkkeelle ja määrä kasvaa. Yhteiskunnasta syrjätymistä, jne, jne. Tämä, jos mikä on väärin. Todella väärin, kuin samaan aikaan meillä on rahaa jaettavaksi kaikkialle ja kaikille muille, mutta ei lapsillemme ja nuorillemme. En tiedä kuka kyselyt ja gallupit tekee, kun meitä mainostetaan lähes maailman onnellisimmaksi kansaksi. Enemmistö varmaan onkin, mutta nyt ei puhuta enemmistöstä. Nyt puhutaan vähemmistöstä, joka kokoluokassaan on yhteensä noin 800000-900000 tuhatta ihmistä maassamme.

Jos köyhä lapsi tai nuori kokee turvattomuutta ja syrjäytyy yhteiskunnasta köyhyyden takia, niin omat ongelmat ne on parempiosaisillakin. Molemmilla perheillä tai yksinhuoltajilla on sama huoli lastensa turvallisuudesta koulumatkoilla, lenkillä, yöelämässä jne. Muutamia todella vakaviakin tapahtumia maassamme on sattunut. Yllätetyt päättäjämme ovat olleet todella järkyttyneitä, mutta lamantuneena toimintakyvyttömiksi suojelemaan kansalaisiaan. Ei siitä sen enempää. Eri hmisten ja pääsääntöisesti naisten kanssa asioista juteltuani iso osa heistä kokee maassamme suurta turvattomuuden tunnetta. Ne puistot, lenkkipolut ja yöelämän jälkeiset tutut kadut ovat turvattomimpia kuin ennen. Ahdistelua yökerhoissa. Huutelua kaduilla. Raiskauksia Oulussa ja muuallakin. Tälläisen ilmiön päättäjämme ovat saaneet aikaiseksi ja sen nimi on uusi normaali.

Vanhempien ihmisten turvattomuutta on monenlaista. Huoli maailmanrauhasta. Huoli rahasta. Huoli työpaikoista. Huoli eläkkeestä. Huoli hyvästä hoivapalvelusta. Huoli lasten tulevaisuudesta. Huoli omistusasunnon arvosta maaseudulla tai taajamissa, joissa asuntojen arvot pääsääntöisesti jatkaa laskuaan. Tästä iso kiitos kuuluu viime vuosikymmenien päättäjille, jotka suosivat metropoliajatusta. Kaikki Suomalaiset eivät voi, eivätkä halua asua pääkaupunkiseudulla.

Turvallisuus osaan tulee asiaa hyvin vähän, vaikka kansainvälisesti meitä pidetäänkin turvallisena maana. Turvallisuutta meille toisi se, että ottaisimme takaisin ja pitäisimme viimeiseen asti kiinni itsemääräämisoikeudestamme. Ei EU ole mielestäni tuonut meille mitään turvaa ulkopuolelta tai tuonut turvaa sisäpuolelle, päinvastoin. Natosta ja sen arvomaailmasta en näe syytä puhua. Vastustan tätä globalistien työkalua, joka viimeistelee sodalla ne asiat, jotka eivät muuten mene heidän haluamalla tavalla.

Tulevissa vaaleissa me Suomalaiset löydämme uudet päättäjät, jotka poistavat köyhyyden sekä palauttavat turvallisuuden tunteen kansalaistemme keskuuteen. Enempää päätäntävaltaa ei saa luovuttaa EU:lle. Aktivoitukaa vaaleihin. Tutkikaa ja kyseenalaistakaa. Näkekää ja kuulkaa. Meidän kaikkien tehtävä on puolustaa pientä Suomea ja suurta Suomalaisuutta tässä globaalissa maailmassa. On vahvojen johtajien aika.

Kimmo Moilanen

Seitsemän tähden liike, Uudenmaan vaalipiiri.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat